maandag 13 januari 2020

Achter de feiten aan


De regering blijft achter de feiten aanhollen. Een bekend verschijnsel, ware het niet dat de achterstand als maar groter wordt. In mijn beleving loop de nationale overheid gemiddeld zo'n 5 jaar achter op de werkelijkheid. Ik lees of hoor geregeld berichten, waarvan ik denk : "O gut, is er iemand in Den Haag wakker geworden?"
Afgelopen dagen betrof het appen in de auto met de iPhone in de houder. Zeg maar 'handsfree appen' al bestaat dat niet. Na onderzoek(!) is gebleken, dat op die manier in de auto appen ook gevaarlijk is. Een ander bericht betrof de grandioze ontdekking, dat mensen aanzienlijk minder te besteden hebben, ondanks de loonsverhoging. Dat wisten velen vorig jaar al.
Dat mensen snel de zorgsector verlaten is ook geen nieuws. Die trend werd in de jaren 90 al ingezet. De beschikbare tijd werd alsmaar minder, net als het salaris.Vaak denk ik bij dat soort berichten : "Waarom lees je niet eerst even mijn blog?" Dichter bij de bron is dat soort informatie niet te krijgen. Haha!
Over de koffie ook een wat vertekend bericht. We zouden volgens de cijfers minder koffie drinken, maar wel duurdere. Onzin natuurlijk. Alles is zo duur geworden, dat in het algemeen de kopjes koffie in de horeca vermeden worden. Voor die prijs koop ik liever een hele zak koffie van goed kwaliteit en neem ik een thermosfles met voor 4 personen koffie mee als we op stap gaan. Let wel, de prijs van de koffie(bonen) is historisch laag, zo zegt men. Het zijn de ondernemerskosten, die een kopje koffie en thee zo duur maken. Gemiddeld betaalt men € 2,50 voor wat water met wat koffie of een builtje (chemische!) thee. In dure tenten komt daar zomaar een euro bovenop. En dan ook nog een fooi geven.