zaterdag 11 januari 2020

Luisteren naar MEP en muziek

Er was een tijd waarin ik, rijdend in mijn leaseauto, naar cassettebandjes luisterde. Voor het gemak had ik een potloodje bij de hand, om de bandjes voor het afspelen even strak te draaien. Hiermee voorkwam ik een situatie waarin de cassettespeler een lange sliert tape zou uitspugen. Zo'n potloodje werd gek genoeg nooit bij de aankoop van die bandjes meegeleverd.
Ik had twee soorten cassettebandjes. Een kant en klare set gekochte set en een setje met zelf gemaakte opnames.
De eerste set, zo'n 10 tapes, bevatte cursussen / lessen op het gebied van management. MEP stond voor Managers Effectiviteit Programma. De bandje bevatten allerlei tips voor managers. Van adviseren en motiveren tot projectmanagement en het voeren van sollicitatie-, functionerings- en beoordelingsgesprekken. Met die bandjes doodde ik luisterend de reistijd, die zo'n 1 á 1,5 uur duurde. Ik heb die bandjes tig keren afgespeeld, want vanwege het letten op het verkeer miste ik soms wat van de gesproken informatie.
Later heb ik de bandjes uitgeleend aan anderen en dus nooit meer teruggezien. Haha! Maar toen kende ik ze al bijna uit mijn hoofd.
Zoals gezegd bevatten de andere cassettes muziek die ik van mijn lp's kopieerde. Tja, en toen kwam er opeens de cd.
Als ik bepaalde nummers, dan gaan mijn gedachten terug naar zo'n autorit. Een nummer van Rodney Crowell :