vrijdag 10 januari 2020

Een zorgzaam mannetje

Vanmorgen ging het mis. Toen Sonja een sok wilde aantrekken, schoot het in haar rug. Het was zo erg, dat ze op de grond viel. Ze was op dat moment Luuk in bad aan het doen. Gelukkig schrok het ventje niet van de val. Met veel pijn en moeite is het gelukt haar weer overeind en op bed te krijgen. Daar heb ik haar rug met een balsem tegen spierpijn ingewreven.
Daarna heb ik Luuks wasbeurt overgenomen. Toen hij weer fris en fruitig de badkamer uitkwam, ging ie gelijk op ziekenbezoek. Hij ging bij oma op bed liggen. Toen oma hem vertelde over haar rug, wilde hij per se daar een kusje opgeven. Dat was wat lastig, want oma kon zich nauwelijks bewegen. Vervolgens trok hij aan haar hand om haar het bed uit te krijgen, want 'kusje erop en het is over' geldt dus voor iedereen, aldus Luuk. Maar oma kon amper lopen. Gelukkig hebben we een bureaustoel met wieltjes eronder. Maar voordat oma daarin zat..... Luuk heeft geholpen toen opa oma op de stoel naar de woonkamer reed. Hij duwde samen met opa de stoel. Aan zijn bezorgde blik kon ik zien, dat hij begreep dat zijn oma 'ziek' was. Hij hield daar echt rekening mee. Hoewel, op een gegeven moment moest Luuk verschoond worden. Iets waar opa nogal wat moeite mee heeft, ondanks dat ie jaren lang shit van anderen opgeruimd heeft. Dus heeft opa Luuk op de salontafel gelegd, vlak voor oma's stoel. Om lekker zacht te kunnen liggen had opa het kussen uit Fenna's mand gehaald. Toen ik het kussen op de salontafel legde, meende Fenna dat ze op de tafel moest springen om daar te gaan liggen. Haha!
Met Luuk op de salontafel en met hulp van opa, kreeg het ventje van oma een schone pamper. Tot nu toe houdt Luuk oma gezelschap. Opa functioneert als ziekenbroeder.