woensdag 15 januari 2020

Koolraapjes!

Vanwege Sonja's ongemak ben ik al bijna een week aan het koken. Nee, niet van woede, gewoon eten koken. Over het algemeen ben ik best wel blij met Hollandse eh... Nederlandse groenten. Spruitjes, witlof, sla, andijvie, de diverse koolsoorten van wit tot rood en zuur, bloem- witte, boerenkool, spits of rond, sperzie- en snijbonen maar ook witte en bruine bonen, kapucijners, spinazie, wortels, doperwten, noem maar op ik lust het.
Minder gek ben ik op broccoli. Het is net alsof die groente veel te vroeg geoogst is. Soms maakt Sonja soep van dat groene spul. Ik denk dat dat het beste is wat je met dat soort groente kunt doen : soep ervan maken. Dan smaakt het mij nog wel, al drijven mijn gedachten onder het eten ervan weg naar mislukte snert.
Voor vandaag heb ik koolraapjes gemaakt. Gewoon met gekookte aardappels, wat jus en een stukje vlees. Ik heb de raapjes wel voor het opdienen met een kaassaus overgoten. Man, man, man, wat smaakte dat lekker. Niet omdat ik het zelf gemaakt heb hoor. Normaliter vind ik het eten dan minder goed smaken en Sonja juist veel lekkerder. Dat is het lot van de kok. Maar nogmaals, die raapjes waren overheerlijk.