zaterdag 25 januari 2020

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Mislukkingen of falen vergeet ik zo snel mogelijk. Ik herinner me nog wel de enorme teleurstelling toen ik na de opleiding bij de BGC alsnog weggestuurd werd. Dat heeft mij nog een tijdje achtervolgd, zo erg vond ik het. Sindsdien heb ik daar geen last meer van. Als me iets niet gelukt is, dan ga ik verder en komt er zeker nog een kans.
Vanmorgen trof ik een e-mail aan met een kortingsaanbieding voor fotoalbums. Het was weer 30%, dus ik heb direct het album over Curaçao besteld. Het scheelde ruim 10 euro. Omdat ik het zelf ga ophalen, op de fiets, bespaart me dat ook nog 5 euro.
Ik was net teruggekeerd van het prutsen aan de kampeerbus, toen de telefoon ging. Een buurtbewoonster zei dat ze in de kou zat en of Willem met de waterpomptang even wilde komen kijken naar haar cv ketel. Kijken kost niets, dus ik ben zonder tang maar even naar haar toegegaan. Met de kou viel het wat mij betreft mee. In de huiskamer was het 21,5 Celsius. Maar zij is gewend aan 25 á 26 Celsius! Dat heb je met nog oudere mensen. Op zolder deed de cv ketel alsof er niets aan het handje was. Dus ben ik de warmwaterkranen gaan controleren. En ja hoor, in de badkamer stond die van de wastafel een ietsepietsie open. Ik heb hem eerst helemaal opengedraaid. Totdat er heet water uitkwam. Toen weer dichtgedraaid. Vervolgens weer naar zolder gegaan, waar de cv ketel nog steeds deed of er niet aan de hand was. Weer beneden voelde ik de radiatoren in de huiskamer langzaam warmer worden. Hoera! Mevrouw zat met een deken om haar heen. Ze was erg blij dat de cv het weer doet. Tja, die kraan. Dat klopt dan wel want sinds vanmorgen hield de ketel op met stoken. De ketel deed het verder goed, maar net even anders dan ze wilde. Normaal belt ze het installatiebedrijf dat verantwoordelijk is voor de cv ketels in huurwoningen."Maar het duurt altijd zo lang voordat ze komen", legde ze uit. Komt bij dat ze via de telefoon met hulp van de helpdesk zelf een diagnose moet doen. Dat betekent o.a. ook naar de zolder gaan. Dat is lastig, want ze is slecht ter been. Maar goed, ze zit er nu weer warmpjes bij.