donderdag 24 mei 2018

Zuckerberg versus de rest

Ergens interessant maar ook gênant te zien hoe men Zuckerberg vragen stelt over met name de privacy van gebruikers van zijn software. Gênant omdat Zuckerberg slimmer is dan alle EP bij elkaar. Hij is er met zijn praktijken weer gemakkelijk vanaf gekomen. Maar wat wil je? Veel EP'ers willen louter vanwege Zuckerberg aanwezig zijn. Kennis ontbreekt en een echte deskundige erbij halen doen ze liever niet, want dan is hun uitje niet exclusief meer.
De zogenaamde data-lek is volgens mij een stiekeme actie geweest van beide partijen, met instemming van Zuckerberg. Alles draait immers om geld.
De EU als vertegenwoordiger van veel gebruikers kan beter een audit op die software en wat zich back-office afspeelt laten uitvoeren. Desnoods door een paar bureaus uit verschillende lidstaten. Met een 'ja' of  'nee' of zwijgen van Zuckerberg komt men er niet. Alleen uit de software en het intern gebruik van de data blijkt wat zich feitelijk afspeelt.
In Amerika wordt de situatie weergegeven met een cartoon, waarop een jongen gebruiker tegen Mark Zuckerberg zegt : "Volgens mijn vader bent u niet eerlijk bezig met Facebook", waarop Zuckerberg fluisterend antwoordt : "Je vader is niet je echte vader..."