zaterdag 5 mei 2018

Een, twee, drie opgeruimd


Afgelopen dagen heb ik vanwege het gebrek aan internet maar het dagboekje gebruikt om wat berichtjes vast te leggen. Weer thuis hoefde ik ze enkel even te kopiëren en in het blog te plakken met een fotootje. Vandaar de ris berichten. Haha! Ik heb wel weer relatief veel gelezen. Voor mijn doen hoor. Als ik een halfuurtje lees, lijkt het voor mij een hele dag. In tegenstelling tot veel andere campings en wachtkamers had men hier ook lectuur voor mannen. Geen Playboy, maar motor- en autobladen. Gisteren, in de namiddag, hebben we de bustent opgeruimd. Die was lekker droog.
Het opruimen vanmorgen verliep ook erg vlotjes. De buren waren al eerder op en druk bezig met hun voortent en de caravan. Wat een werk! Maar ja, dat hebben wij ook jaren lang gedaan. De buurvrouw kwam vragen of we ook nog aan de slag moesten. We zaten toen aan het ontbijt. "Wij zijn bijna klaar voor vertrek", was het antwoord. Ze lachte wat gemaakt en ging vlug weer verder met haar werk.
Reden we de heenreis over de snelweg, terug zijn we binnendoor gekacheld. Via Apeldoorn naar Harderwijk en dan naar Dronten. Het is weer eens wat anders. We waren rond het middaguur weer thuis. En rond drie uur was de bus weer opgeruimd, kraak helder en zo goed als klaar voor de volgende trip. Je weet, pas als alles opgeruimd is, is de vakantie voorbij. Het is nu nog wachten op de wasmachine. In de tussentijd heb ik de beide bladveren geschuurd. Ja, ja, we gaan gewoon door.
Ik heb ook nog twee aantekeningen gemaakt. Een wandcontactdoosje was losgeraakt en ik zag een roestig boutje. Oké, het is bijna niets, maar voor een kniesoor als ik heel wat. Haha! Laatst had ik het over de kroonsteentjes, die ik liever niet gebruik. Maar soms zijn ze heel handig. Zoals voor het aan elkaar bevestigen van het trekkoordje van het verduisteringsgordijn. Dat was gebroken. Een geluk bij een ongeluk was dat het koord veel te lang was. Dat heb ik gelijk maar ingekort. De beide uiteinden heb ik met een kroonsteentje weer aan elkaar verbonden. De beide uitstekende puntjes heb ik later ook verwijderd.