zaterdag 26 mei 2018

In het zuiden

rommelt het. In België verwacht men meer terreuraanslagen. Zo ook in Frankrijk. Ja mensen, blijf maar aardig doen tegen hen die tegen ons (westerse cultuur) zijn. En haal er vooral nog meer binnen. Zelfs terroristen die met de IS gevochten hebben. "Want die kunnen we met een goed gesprek genezen van hun denkbeelden" , hahaha!
In Italië is een politieke ommezwaai gaande. In Brussel wordt men behoorlijk zenuwachtig. De nieuwe, 'populistische' regering (zo noemt men de echte volksvertegenwoordigers heden ten dage) is nogal wars van de EU en de euro. Natuurlijk begint men vanuit Brussel weer te roepen, dat wanneer Italië overgaat op een eigen valuta de euro zal ontploffen. Haha! Die sprookjes, bedoeld als bangmakerij, kennen we inmiddels wel. De Brexit toont aan, dat het wegvallen van lidstaten helemaal geen grote ramp is. Als een armtierig Griekenland zou afhaken zou er zich ook al een ramp voltrekken. Ja, ja, we worden aardig in het ootje genomen door Brussel.
Over Spanje : dat land heeft erg veel moeite met de democratie. Maar daar hoor je vanuit Brussel niets over. Vanuit die stad hoor je alleen geklaag over lastige Marokkanen en de democratie in landen als Polen, Tsjechië, Oostenrijk en Hongarije. Want die democratie luistert niet zo goed naar de regelgeving vanuit Brussel. Gelijk hebben die landen, wanneer ze zich sterk maken om hun eigen have en goed en cultuur te beschermen.