maandag 7 mei 2018

Gek nieuws?

dit bord werkt?

Een goed begin is het halve werk. Nou, wat het nieuws betreft vanmorgen is het geen goed begin. Zo kreeg ik te horen, dat de geregistreerde criminaliteit gedaald is. De cijferaars en de overheid zijn in hoera-stemming. Het bericht vermeldt ook dat ' misschien de aangiftebereidheid' in de daling een rol speelt. Met andere woorden : het ligt misschien aan de slachtoffers, die geen aangifte doen. Let wel, de politie heeft decennia het beleid gevoerd geen aangiftes te willen opnemen. Zandzakken voor de politiedeur dus. Men verplaatste het proces naar internet. Maar de politie heeft weinig computerkennis, dus... Zodoende daalde de animo om aangifte te doen. Ik weet zeker, dat al die illegalen zich ook met misdaad bezighouden. Die cijfers hoor of zie ik niet. In werkelijkheid is de misdaad (geregistreerd en niet-geregistreerd) toegenomen. Het kan niet anders met zoveel zogenaamde asielzoekers. Een 'deskundige' zei dat de daling mede veroorzaakt wordt, doordat kinderen veel meer thuis achter de tablet of smartphone zitten. Wat een onzin!
*Het RIVM is uit het overleg met de tabaksindustrie gestapt, omdat de laatste een te dikke vinger in de pap heeft. Ik begrijp dat soort overleg niet. Men kan tabak toch gewoon verbieden? Net als andere drugs. Erover praten heeft geen enkele zin, want dan gaat het toch weer over geld.
In een TBS kliniek is een medewerkster aangerand en mishandeld. Stel je voor, je werkt tussen gekken met een misdadige inslag. Dan ga je toch zeker niet 1 op 1 met zo'n iemand aan het werk? Of ben ik nu (ook) gek? Weg met die klinieken. Levenslang of de doodstraf.
*In Egypte worden politieke gevangen slecht behandeld. Hoera, weer een land gevonden om te bombarderen! Maar eerst gaan de linkse rakkers naar Saoedi-Arabië om daarover de mensenrechten te gaan praten. Gaan we weer terug naar de jaren 70? Krijgen we straks weer autoloze zondagen of worden het dan weken? Aan de andere kant : het zou wel het file- en het fijnstof-probleem wat kunnen verzachten. Minder geld voor nieuwe wegen, dus meer geld voor de zorg. Lastig allemaal.
Diezelfde linkse rakkers hoor ik niet wanneer ons land weer eens bommen gooit op onschuldige Syrische burgers. Als dat mag, waarom voeren we hier dan niet de doodstraf in?
*Men maakt zich zorgen over de diefstal van politie-uniformen en wapens. Bij inbraken worden uitrustingen van de hermandad thuis gestolen. Natuurlijk komen daar vergaderingen over met de vraag : hoe gaan we dit voorkomen? Nou, heel simpel : na werktijd op het bureau de werkkleding en uitrusting veilig opbergen en dan pas naar huis. De militair aan de overkant van de straat heeft zijn tank ook niet voor de deur staan. Die vergaderingen kunnen nu achterwege blijven.
*Tot slot ons leger. Dat verkeert in ernstige problemen. Er is nauwelijks slagkracht, omdat er geen personeel is. Het probleem is eenvoudig. Wie wil er nou met oude meuk of moderne troep een oorlog in? Je wilt niet weten hoeveel plunjebalen na de diensttijd bij het grofvuil gezet zijn. Op aanraden van... Defensie's (beroeps) foeriers. Trouwens, we gaan steeds meer beseffen wie de agressors zijn en wie het vuile werk voor hen mag opknappen. En mocht je als militair iets overkomen, dan laten ze aan je lot over. Ik hoop dat die echte daling zich de komende decennia zal doorzetten.