maandag 14 mei 2018

Giftig nepnieuws

Men gaat steeds meer twijfelen aan de berichtgeving rond de gifaanval op de Russische ex-spion Skripal en zijn dochter. Britse chemici geven aan, dat het gebruik van de giftige stof in dergelijke situaties nauwelijks mogelijk is, zonder dat de gebruiker ervan ook besmet wordt. Een super-chemicus zou volgens hen tot een dergelijke aanval misschien in staat zijn. Maar de risico's zelf besmet te geraken blijven hoog.
Een ander aspect is de bewering al zou het hier gaan om een door Rusland gefabriceerd gifgas. Om zoiets te kunnen bepalen, zullen de Britten zelf of over het gas of over de formules om het gas te maken moeten beschikken. Als dat zo is, dan kan het ook een Britse dader geweest zijn. De Britten hebben nog steeds geen contact opgenomen met de OPCW, om erachter te kunnen komen of Rusland dat gas nog in opslag heeft. Steeds meer lijkt het erop, dat de hele kwestie in scène gezet is door de Britse overheid.
Ook rond de zogenaamde gifgasaanval in Syrië is het opvallend stil geworden. Met name vanaf het moment, dat dezelfde kinderen die door dat gas getroffen zouden zijn, verklaard hebben dat het om stofwolken ging als gevolg van bombardementen.
Net als de situatie rond Iran, worden dit soort kwesties steeds vaker opgeblazen tot "een ernstig probleem voor de wereldvrede". Als ik de minister Blok hoor zeggen, dat nu Iran een groot gevaar is voor onze veiligheid, dan liegt hij. Hij en de regering probeert ons angst in te prenten, zodat deelname aan een eventuele oorlog tegen Iran logisch lijkt.