woensdag 16 mei 2018

Google helpt Pentagon

Binnen het Google bedrijf is grote onrust ontstaan nu gebleken is dat het bedrijf het Pentagon helpt met het ontwikkelen en leveren van kunstmatige intelligentie bedoeld voor gebruik met drones. De vraag is vooral of het ethisch verantwoord is het Pentagon op die manier te helpen. Drones worden o.a. ingezet om mensen te herkennen, te bespioneren en/of om te brengen. De IT omgeving in de VS staat bekend als een links (Democratisch) bolwerk.
De reactie van de Google medewerkers is een logische, wat mij betreft. Directies kunnen soms te ver gaan in het beleid. De reactie van het Google personeel staat haaks op die van bijvoorbeeld Staatsbosbeheer en de boswachters ten aanzien van de Oostvaardersplassen. Dieren moedwillig laten lijden, omdat 'de baas' dat goed / nodig vindt. Van protesten van boswachters heb ik niets vernomen, terwijl algemeen bekend is dat er een wet is op het gebied van zorg voor dieren en dierenmishandeling.
Omdat ons gestrest landje alsmaar agressiever wordt, willen boswachters uitgerust worden met o.a. handboeien en een wapenstok. Een busje pepperspray lijkt mij handiger. Hoe je het wendt of keert, het mishandelen / aanvallen van boswachters en anderen (.o.a. personeel van het openbaar vervoer, politieagenten enz.) is uit den boze. Al zijn er soms situaties die daar bijna om schreeuwen, zoals laatst bij de Oostvaardersplassen, toen boswachters in bijzijn van demonstranten nogal knullig een dier uit zijn lijden probeerden te verlossen.
Terug naar de drone. Als de handhaving rond het gebruik van de vliegende camera's op niets uitloopt, dan zijn er nog altijd andere oplossingen voorhanden.