dinsdag 29 mei 2018

Vertrek klaar

Omdat we heel geleidelijk ons voorbereid hebben, valt er zo vlak voor het begin van de vakantie nog maar weinig te doen. Gelukkig maar, want het is behoorlijk warm. 's Morgens vroeg zetten we de deuren en ramen tegenover elkaar open, om de koele ochtendwind door het huisje te laten blazen. De plafondventilatoren draaien, zodat ook de warme lucht bovenin verdreven wordt.
Tegen 10.00 uur gaat de boel weer dicht. Zo proberen we het wat koel te houden. Maar ja, dit huisje is niet zo goed geïsoleerd, dus loopt langzaamaan de temperatuur toch weer op.
De koffers zijn bijna gepakt. Ik moet enkel nog mijn slippers en s(ch)andalen inpakken. Tijdens de vlucht draag ik een lange broek en t-shirt met lange mouwen vanwege de airco.
Uiteraard vindt ook nog de laatste schoonmaak plaats, zodat onze student ook wat dat betreft in een gespreid bedje terechtkomt.
Als anderen op ons huisje passen, kan het zijn dat er iets mis gaat. Dat kan nu eenmaal gebeuren. Een paar plantjes meer of minder of een lege kanariekooi is echt geen ramp. Oké, het is wel sneu als een huisdier overlijdt wanneer je op dat beest past. Of dat de kat weggelopen is. Sneu vooral voor degene die oppast. Maar ja, dat is nu eenmaal het risico.
We nemen overigens geen laptop mee, anders wordt het zo'n gesjouw. Er zal best wel hier of daar op dat eiland een computer staan, die aangesloten is op het internet. En anders is het gewoon hier wat stil op het blog.
Terugkomend op de algehele voorbereiding inclusief het boeken van deze reis, ben ik Sonja erg dankbaar. Ze heeft erg veel voor mij geregeld, want deze grijze kop kan het allemaal niet meer zo goed bevatten. Te veel informatie en prikkels.