donderdag 17 mei 2018

Voor (een) paal

hij staat (voor paal)
Vanmorgen heb ik een klusje gedaan, dat al langere tijd op het lijstje stond. Vanwege het warme weer, heb ik het gelaten voor wat het was. Ik ben wel goed (toch?) maar niet gek. Het ging om een verrot paaltje van een hekje. Eerder heb ik samen met Sonja bij de bewoonster een compleet hekwerk vervangen, inclusief een schutting. Van die klus hielden we een paal over van 1,50 m lang. Die heb ik vanmorgen gebruikt om de oude rotte, afgebroken paal te vervangen.
De oude was net boven de grond afgebroken. Ik heb eerst de vier planken verwijderd. Daarna heb ik deels met een schop, deels met een grondboor het gat gemaakt. Daarbij kwam veel oud hout van de oude paal naar boven. Het hekje zelf staat 90 cm boven de grond, dus moest ik 60 cm diep gaan. Het was wel het zwaarste deel van de klus, maar uiteindelijk lukte het.
Bijna klaar
Met een paar flinke klappen met de hakbijl met zeer lange steel en de hamer-kant naar onder (!), stampte ik de paal de laatste centimeter op zijn plaats. Mooi waterpas. Daarna gingen de oude planken met nieuwe schroeven erop en de sluiting van het hekje. Omdat in de oude situatie het hekje aan de sluitkant doorsloeg naar binnen, heb ik op de paal een lat geschroefd, die dat moet voorkomen. Het hekje kan nu niet meer naar binnen doorslaan. Nu nog een likje verf en mevrouw kan weer blij zijn.