maandag 28 mei 2018

Aftellen

Met mijn broers en neef Jacques bij Hato
We zijn ons heel rustig aan het voorbereiden op de reis naar Curaçao. Elke vakantie begint voor ons met de voorbereidingen. Veel hebben we dit keer niet nodig : een paar t-shirts, korte broeken, een zwembroek, ondergoed slippers en sandalen en toiletartikelen. Voor de vorm, we gaan per slot met vakantie, doen we dat spul toch maar in een koffer. Haha.
Emmabrug 1962
Zonder gekheid, veel nemen we dus niet mee. De warmere kleding doen we aan voor de vlucht. In het vliegtuig is het een stuk koeler.  We kijken er erg naar uit. De bankpassen moesten ook even bijgewerkt worden, zodat ze ook daar op dat eiland te gebruiken zijn. Met het vliegen boffen we ook. Zowel de heen- als de terugvlucht vertrekken we op aangename tijdstippen. We hoeven dus niet 's nachts op pad. Dan slapen liever. Kortom, we zijn aan het aftellen.
Neemt niet weg, dat ik vanmorgen toch weer even in de loods was. Tja, ik probeer de tijd die ik heb aan de bus te besteden. Alles wat ik zelf kan doen, bespaart ons geld. Vandaag zijn de nieuwe veerpoten afgeleverd. Dus Mike hoeft niet per se thuis te blijven als ie het fort bewaakt. Kinderen hebben is wat dat betreft ook wel handig. Ze staan altijd voor ons klaar en daar zijn we hen dankbaar voor.
St. Michielsbaai
Ik heb een checklistje (ja, daar gaan we weer) gemaakt voor Mike, zodat de boel hier blijft draaien, terwijl wij ons opladen op Curaçao. Wat een leven heeft deze AOW'er toch. Ik ben me daar goed van bewust. Voor elke dag die ik krijg ben ik zeer dankbaar.