zaterdag 19 mei 2018

Een vroege vogel

op een Hongaarse parkeerplaats
Vanmorgen was ik rond half zeven opeens uitgeslapen. Niet verkeerd voor een zaterdagochtend. Er slopen direct allerlei plannetjes door mijn hoofd. Met die hersenactiviteit ben ik tegenwoordig erg blij. Ik hem een aantal jaren gemist. Maar gelukkig heb ik die functie weer teruggewonnen. Door eraan te werken : Hoera, weer een dag! Ik ga weer leuke dingen doen!
Dus stond ik al vroeg in de badkamer. Mijn enthousiasme ging zelfs zo ver, dat ik besloot de douchecel even aan te pakken. Dus stond ik in mijn blote niksie voor 7 uur 's morgens die ruimte schoon te maken. Haha! Gelukkig kon niemand mij zien. Het zal een raar, misschien lachwekkend gezicht geweest zijn, toen ik daar al gymmend bezig was. In de regel maken we na het douchen de ruimte schoon. We drogen de boel keurig af. Op veel campings wordt dat ook gevraagd : na het douchen de cel even met een wisser droog trekken en/of de wanden en doucheset afnemen. No problem voor ons. Er zijn natuurlijk ook sneue campinggasten de vinden, dat ze daarvoor betalen. Misschien zijn zij het die het toilet na gebruik niet doorspoelen.
Het leuke van mijn ochtendgymnastiek was, dat ik erna gewoon de kranen kon opendraaien om me zelf even lekker af te spoelen en kort te genieten van de warme, schone en zeer lokale regenbui. Heerlijk zo'n douche. Het geeft een gevoel alsof ik met een zeer schone lei en vol energie de dag weer begin. Ik kom niet juichend de badkamer uit, want Sonja ligt nog op een oor. Als ik straks met Fenna in het bos ben, ga ik even staan juichen. Als ik niemand zie. Ook vandaag begin ik met het buitenzetten van de kliko's. Het zijn er dit keer net als voorgaande dagen weer 5. Deze week worden op drie opvolgende dagen de kliko's voor gft, papier en vandaag plastic geleegd. Vanwege Pinksteren. Omdat er mensen op vakantie zijn, hebben ze ons gevraagd hun kliko-honneurs waar te nemen. Vandaar.