donderdag 17 mei 2018

Rutte jammert

Nu Amerika uit de deal met Iran gestapt is, is het in Europa hommeles. Ik hoorde niet alleen vanuit Brussel gejammer klinken, ook premier Rutte jankt erom. Ja, ja, dat is even schrikken als het grote Amerika zijn eigen gang gaat. Dat is iets wat ik Trump moet nageven : hij doet wat ie voor de verkiezingen beloofd heeft. Daar kan menig politicus nog van leren. Al ben ik het niet met al zijn besluiten eens. Zoals dit besluit rond de afspraken met Iran en de verhuizing van de ambassade naar Jeruzalem.
Westerse politici spreken nog steeds over Amerika als bondgenoot. Die tijd is toch allang voorbij? Amerika is een westers land, dat op veel punten gelijk gestemd is met onze denkwijze. Een bevriende natie.
Het besluit van Trump heeft ook zo zijn voordelen. We kunnen ons wat losmaken van de Amerikanen en een eigen koers gaan varen. Tja, het is flink schrikken wanneer de stoere grote jongen de kar niet meer wil trekken en de kleine angsthazen niet meer uit de wind houdt. Haha! We moeten op eigen benen gaan staan! 't Is toch wat, ruim 70 jaar na WO2 op eigen benen staan. Dat zijn we helemaal niet gewend. Staan we er alleen voor met onze slappe slijmballen cultuur. Trump heeft gezegd, dat andere landen de Amerikaanse boycot van Iran moeten volgen, want anders.... Laat Rutte c.s. zich weer chanteren of toont Rutte eindelijk eens zijn ballen? Ik ben bang dat Rutte zich weer laat chanteren. Waarom? Omdat een vent met ballen nooit met zijn benen over elkaar zit.