woensdag 23 mei 2018

Kenteken geschorst

In afwachting van de reparatie en de herkansing voor de APK, heb ik na inwinning van wat advies de camper bij de RDW geschorst. De bus mag toch niet meer de openbare weg op vanwege die kapotte veerpoot. Door die poot is zelfs de oude nog lopende APK niet meer geldig. Logisch. Ik wil verder ook geen onnodige risico's nemen, dus de bus staat in de loods. Door de schorsing is er ook geen druk meer om haastje repje de reparatie uit te laten voeren. Ik heb een afspraak gemaakt voor medio juni, dus na onze vakantie. De demper is inderdaad lek. Ik zag langs de pijp vettigheid van olie.
Ik heb inmiddels twee nieuwe dempers voor de voorzijde besteld. Ik heb eerst verder gekeken dan mijn neus plat is en dat bracht aardig wat prijsverschillen aan het licht. Ik zag op een website een set veren voor 108 euro. De set is per twee verpakt stond erbij vermeld, maar de prijs bleek per stuk te zijn. Dat merkte ik toen ik de set in een winkelwagentje gooide : 216 euro, kassa! Op een andere site zag ik nota bene dezelfde set die bijna 40% minder kost; bijna twee voor de prijs van één! Omdat ik toch geen haast hoef te maken, heb ik ze maar in Duitsland besteld. Als ze er niet voor onze vakantie zijn, mag Mike ze in ontvangst nemen.
Gedurende de wachttijd ga ik de achterbumper eraf halen, om achter dat stootding aan de carrosserie te werken. En anders is er nog de voorziening onder de wagen voor de beide oprijblokken, die gemaakt moet worden. We maken van de nood weer een deugd.