dinsdag 22 mei 2018

APK : het zit tegen

Vanmorgen reed ik de bus naar de garage voor de APK keuring. Zoals gezegd heb ik vooraf de wagen gecontroleerd op zaken, die ik zelf zou kunnen herstellen. Zoals kapotte lampjes en dergelijke.
Bij de garage aangekomen, bleek de overheaddeur niet open te kunnen. Met een vorkheftruck werd de deur omhooggeduwd en vervolgens provisorisch vastgezet. Ik heb dit keer voor een garage gekozen, waarvan ik weet dat men daar erg kritisch te werk gaat. Dat heb ik gedaan, omdat ik nu eenmaal alles wil weten over de bus.
Ik ben daarna naar de loods gegaan, om daar weer wat te doen, zoals een cv ketel demonteren en een bodemplaat van een VW bus ontroesten, in de grondverf zetten en aflakken.
In de middag kreeg ik slecht nieuws van de garage. De rechter schokdemper aan de voorzijde is lek! Toen ik dat nieuws hoorde, moest ik gelijk denken aan het licht schommelen van de bak op weg naar de garage. Ik rij altijd erg rustig en helemaal bij het nemen van verkeersdrempels. Maar ach, de wagen is al 24 jaar oud en dan weet je dat slijtage delen het kunnen begeven. Bij aankoop waren alle dempers nog originele exemplaren. De achterste heb ik direct na aanschaf tijdens de xxl servicebeurt laten vervangen. Ik laat ook dit keer gelijk maar beide voorpoten vervangen. Als dat nou alles is, ben ik toch tevreden. Dit keer ben ik vroeg met de keuring, dus we hebben nog wat tijd. Hij zal pas na onze tropische vakantie herkeurd gaan worden.