maandag 21 mei 2018

Fietsvakanties

Wij fietsen graag. De beide tweewielers gaan daarom vaak mee, achterop de drager. Als de fietsen meegaan, gaat de kar van Fenna natuurlijk ook mee. Er zijn erg veel leuke plekken om te fietsen. Maar wie niet het wiel opnieuw wil uitvinden, ik dus, maakt gebruik van bestaande beschrijvingen. Met behulp van folders, gidsen en websites vol met informatie over fietsvakanties kan ik lui zittend in mijn stoel lezen over omgevingen waar wij eventueel veel en leuk zouden kunnen fietsen. Gemak dient de mens.
Zo'n fietsvakantie via zo'n reisorganisatie kost veel geld. Wat dacht je van 5 dagen fietsen ergens in ons landje voor bijna 370 euro per persoon?! Voor dat geld moet je eerst op eigen kosten met eigen vervoer naar de plaats van bestemming, een hotel. Daar krijgt men logies en dagelijks ontbijt en de fietsroutes. De laatste kan je vaak ter plekke gratis krijgen. Expliciet vermeldt men, dat je de rest van de kosten zelf moet betalen, waaronder de huur van de fietsen of e-bikes, kosten voor veerponten, parkeergelden voor de auto, de lunch en het avondeten, verzekeringen enz. Kortom, een erg kaal arrangement voor erg veel geld. Men zou ook kunnen spreken van een verblijf in een hotel met enkel ontbijt. De rest mag men voor eigen rekening zelf invullen : wandelen, fietsen, autorijden, zwemmen enz.
Nee, dan liever op een camping op een centraal gelegen plek, om van daaruit te gaan fietsen. Dat kost voor verblijf aanzienlijk minder, gemiddeld 18 euro / nacht met allerlei voorzieningen. Die twee croissants uit de lokale bakkerij of supermarkt en kopjes koffie 's morgens kosten dan ook geen vermogen. Maar dankzij dat soort documentatie hoef ik niet lang hoef te zoeken naar leuke fietsomgevingen. En voor de rest : ieder zijn / haar meug.