vrijdag 19 augustus 2016

Zo snel?

...de uitlaat-wasknijpertest...
Het lijkt O wel! Vanmorgen werd geheel conform toezegging de nieuwe uitlaat voor de Ducato afgeleverd. Zo op het oog komt ie geheel overeen met het exemplaar dat er nu onder hangt. Voor de kleine Emma de gelegenheid om dat uitlaatgeval eens te testen. Ze zette uit voorzorg een emmertje op haar hoofd, waar ze eerst de wasknijpers uitgekieperd had. Vervolgens begon haar test.
Ze begon een voor een wasknijpers in de uitlaatpijp te stoppen. Telkens als de knijper uit beeld verdwenen was knikte ze goedkeurend.
Ik ben zelf niet zo bekend met de werkwijze van de Bond voor Huisvrouwen noch van die van de Bovag of het Gevangeniswezen. Vandaar dat ik sindsdien rondloop
goedgekeurd!
met de vraag : wat wordt er getest als je een nieuwe uitlaat met knijpers vult? Emma is een zeer creatief persoontje, die vooral op taalgebied allerlei woorden oppikt en daarmee de meest leuke zinnen bedenkt. Op het gebied van techniek weet ze ook al aardig wat. Zelfs het verschil tussen een schroef en een spijker. Maar hoe het zit met een uitlaat en wasknijpers, dat weten opa en oma niet. Het moet iets gevaarlijks zijn, anders hoef je geen helm op. Opa komt niet verder dan de was met wasknijpers aan de lijn schieten. Maar daarvoor moet de motor draaien.
Eerlijk gezegd zie ik me niet de Bond van Huisvrouwen en/of de BOVAG bellen. Ik ben bang dat ook zij het niet weten en wellicht mij doorverwijzen naar een psychiater.