donderdag 11 augustus 2016

Ook een bustent

Onze Duitse overburen zijn een dag eerder bij Obelink geweest. Ze hebben ook een bustent gekocht. Toen ze die aan het opzetten waren, zei de man dat het wel een erg grote tent is. Dat vonden wij ook. Voor met z’n tweeën is ie ruim twee keer zo groot als de onze. Maar wel geschikt om een tunnelvisie te ontwikkelen. Die tunneltenten hebben het voordeel nooit last te hebben van waterzakken.
Die grootte van de tent merkten ze niet alleen tijdens het opzetten, maar ook vanmorgen toen ze hem afbraken. Hun tent heeft een soort sluis naar de schuifdeur van hun bus. Dat sluisdoek is aan een speciale sluisstang op het dak van de bus gemonteerd. Het is wel een mooie bustent. Dat is zeker. Maar het werk wat ze eraan hebben voor het opzetten en afbreken is nogal veel. Misschien is dat ding met het oog op de toekomst gekocht. Als er kinderen komen, hebben ze ruimte zat.
Dat jonge stel heeft ook een hond. Een zwarte, jonge labrador. Meneer ging even met een frisbee de hond laten rennen over het veld. Op zich niet toegestaan, maar ja veel Duitsers zijn net Nederlanders. Het rennen en hijgen van de hond langs onze plek leidde tot onrustig gedrag van Fenna. Die blafte en gromde als ze de hond hoorde voorbijkomen. Meneer vond het blijkbaar grappig, want hij blafte en gromde met Fenna mee. Het kwam blijkbaar niet bij hem op, dat hij onze rust verstoorde met zijn hond en frisbee. Ik heb de schuifdeur maar dicht gedaan om in vakantiestemming te blijven.