maandag 8 augustus 2016

So what?

Er is onlangs weer een aantal mensen in Spanje gedood en/of verwond door stieren. Nou en? Eigen schuld. Instant karma; gerechtigheid. Viva el torro! Moeten ze maar geen dieren kwellen. Vanuit dat standpunt gezien vind ik het niet juist dat een zogenaamd valse hond een spuitje krijgt. Dat beest heeft een eigenaar, die zich onttrokken heeft aan zijn plicht. Het gedrag van de hond moet gecorrigeerd worden en de eigenaar moet flink bloeden. Een spuitje voor de eigenaar gaat me te ver.
Er zijn eigenaren die zelf ook gebeten worden. Of hun huisgenoten, tot hun kinderen toe, laten bijten. Vaak heeft het ook te maken met het feit dat een huisdier als speelgoed beschouwd wordt. Fijn hoor zo'n pappie en/of mammie.
Het raakt me ook niet als een crimineel omkomt. Hoewel, soms krijg ik een opgelucht gevoel. Maar ach, er komen er steeds weer bij. Sommigen zelfs op uitnodiging van politieke partijen en regeringsleiders. Onze Marine haalt samen met de EU dagelijks veel tuig op uit de Middellandse Zee. Geen vistuig, maar nieuwe criminelen met soms een verdwaalde vluchteling ertussen.
Sprekend over minister Koenders, die riep laatst Turken op aangifte te doen in geval van bedreiging. De Turkse gemeenschap kent een ander soort democratie dan de rest van de inwoners in ons land. Het geeft maar weer eens aan hoe de Nederlandse vlag er bij mensen uit bepaalde andere culturen bijhangt. Koenders ging mij te ver. Hij sloeg een stap over. Koenders moet eerst de politie aan het werk zetten, want die weigert aangiftes op te nemen en af te handelen. En ja, dan daalt de geregistreerde criminaliteit natuurlijk. In werkelijkheid stijgt die.
De politie. Tja, daar bevinden zich ook criminelen onder. Ooit was het korps betrouwbaar. Maar die tijd is geweest. Al in de jaren 80 verdwenen na ongevallen en/of in beslagnames spontaan spullen die door de politie 'in bewaring' waren genomen. Tot complete auto's toe! Een corrupte agent bood mij eens in beslag genomen raceonderdelen aan van scooters. Meneer wilde een handeltje opzetten. Dus als ze weer een paar corrupte agenten arresteren, denk ik : "So what?"
Veel ongemakken op maatschappelijk gebied zijn een gevolg van het regeringsbeleid. Dus ik verbaas me nergens meer over. Maar het is en blijft wel vervelend.