dinsdag 30 augustus 2016

De laatste camperklusjes

Vandaag heb ik ter afsluiting de watervoorziening opnieuw geïnstalleerd. Op zich al een lastige klus, die nog lastiger gemaakt werd door mijn fysiek ongemak. Maar ik heb alle tijd. Oorspronkelijk bevond zich achter in de camper een vaste drinkwatertank. De tank was nogal onhandig ingebouwd en zodoende lastig te vullen. Als de tank schoongemaakt moest worden, moest ie worden uitgebouwd; een flinke klus. Zoals eerder gemeld hebben we gekozen voor zo'n ouderwetse draagbare watertank / jerrycan (13 liter), We hadden dergelijke kunststof cans ook in de caravan. Ze zijn gemakkelijk te vullen. In de caravan lag daarvoor een gieter. Het exemplaar voor de camper wordt gewoon naar de kraan meegenomen om daar gevuld te worden.
Zowel de watertoevoer als de elektriciteit voor de pomp moesten verlegd worden. De jerrycan komt achter de bestuurdersstoel te staan.  Om die ruimte optimaal te benutten komt hij op een verhoging te staan, De ruimte onder de jerrycan kan dan benut worden voor andere spullen.
Omdat ik toch e.e.a. moest losmaken heb ik gelijk maar het zijpaneel van de ombouw van de koelkast wat ingekort. Nu kan de koelkastdeur ook wagenwijd open.
Rest mij nog wat technische zaken aan de wagen zelf. Daar ga ik de komende periode op mijn dooie gemak aan werken.