De aanvrager liet zich niet uit het veld slaan en bouwde verder aan zijn carport. Hij had er al een paar dakspanten op gemaakt voor een puntdak. Toen kwam de brief. Meer deed hij daarna niet aan het dak. Vervolgens timmerde hij met enig afschot een plafond in zijn dakloze carport.
Zijn buurman pikte het niet, maar dit keer kon zijn familie op het stadhuis hem niet helpen. Dus daagde hij de bouwer voor de rechter. De rechter bestudeerde de zaak en het bouwsel en kwam tot de conclusie dat het een carport was zonder dak maar met een plafond.
Een meneer op leeftijd (ik bedoel dan 80+) beklaagde zich over de wanprestaties van de telecombedrijven. Soms heeft ie een week geen verbindingen. "Dat was vroeger anders. Toen was de staat nog eigenaar van het telefoniebedrijf. Toen was de klant nog koning. Tegenwoordig gaat het alleen om geld", mopperde hij. Maar ach, in Nederland is het op al die punten ook niet anders, probeerde ik hem te troosten. Meneer had ook de 'Kundendienst' gebeld. Hij was daar speciaal voor naar de stad gereden, vertelde hij boos. "Zegt dat domme wicht aan de andere kant van de lijn : "Hoe kunt u nou bellen als u geen verbinding heeft?"
Een van hen woont permanent op de camping. Al twintig jaar. Een paar jaar geleden kwamen twee ambtenaren hem vertellen, dat hij daar niet permanent mocht wonen. Meneer haalde een twintig jaar oude foto tevoorschijn. Daarop stond een groot bord afgebeeld met de tekst : "Kom gezond wonen in het groen van de gemeente S.!" De ambtenaren dropen af. Maar een week later kwamen ze weer terug. Dit keer maten ze het huis op en zeiden dat het geheel 18 centimeter in omtrek kleiner moest worden, wegens overschrijding van het maximaal toegestane volume. Tot op heden is er niets aan het huis veranderd en dat zal volgens meneer zo blijven.