donderdag 4 augustus 2016

Een tijdelijke camper

Hier op de camping verscheen een mooie zilverkleurige Ford Transit camper. Afgaande op de afbeeldingen aan de buitenkant dachten we te maken te hebben met een camperbouwer. Vanmorgen raakte ik in gesprek met de Nederlandse eigenaar.
Het bleek te gaan om een bestelwagen, die louter voor de grote vakantie omgebouwd is tot camper. Tussen de regels door begreep ik dat meneer een zzp’er is op het gebied van klussen. Hij heeft het interieur helemaal zelf ontworpen en gemaakt. “Daar heb ik genoeg machines en materialen voor”, zo zei hij. Na de vakantie kan het hele interieur snel verwijderd worden, zodat de bus weer als gewone bestelwagen dienst kan doen voor de dagelijkse werkzaamheden van meneer. Hij nodigde mij uit een kijkje te komen nemen. Al
pratend kwamen we op dezelfde problemen en bijna dezelfde oplossingen. Ook hij heeft een keer met een lege accu gestaan vanwege stroomgebruik voor de koelkast. Dat verhaal hebben we vaker gehoord. Ook hij, met name zijn partner, wil graag buiten koken. Zij hebben inmiddels ook een kleine jerrycan voor schoonwater, iets wat wij dus nog willen aanpassen.
Als opstapje gebruiken wij een krukje. Zij gebruiken een voorraadkistje. Hun opstapje is dus multifunctioneel. Dat idee lost een ’ruimte probleempje’ aan onze kant op.  Meneer dacht mij te verrassen omdat hij sterke magneten gebruikt met haakjes. Haha! Die hebben wij dus ook! Vanwege hun lengte slapen zij in de lengte richting van de auto. Hun bed is, opgemaakt en wel, volledig opklapbaar tegen de zijwand waardoor er overdag loopruimte is. Meneer heeft net als wij zelf een peesrail aan de wagen geschroefd voor een eenvoudige luifel. Ik heb in die bestelwagen weer dingen gezien en gehoord, die erg interessant zijn. Ik heb mijn lijstje met aanpassingen en overwegingen direct aangepast met wat op- en aanmerkingen.