woensdag 24 augustus 2016

Een kist maken

Ik ben begonnen met het maken van een kist. Nee, niet voor mijn eigen begrafenis, want ik wil gecremeerd worden. Als dat tegen die tijd nog mag, want er wordt steeds meer geklaagd over de verbrandingsgassen van allesbranders, openhaarden, bbq's enz. Het wachten is op een verbod op de crematoria.
Eerder heb ik op het internet rond gekeken naar een kant en klare kist. Nieuw en/of gebruikt. Maar ik kwam al snel tot de conclusie, dat zelf maken veel goedkoper is. Mijn nieuwste creatie wordt een kist met een multifunctioneel doel. Een kist als opstapje bij de schuifdeur van camper, als opbergkist voor het auto- en handgereedschap en als zitplaats voor Fenna. De maten zijn dusdanig gekozen, dat de kist tussen de beide stoelen in de cabine past. Hoop ik. Tijdens het rijden leggen we Fenna's kussen op de kist, zodat zij niet alleen de blauwe lucht ziet. Als ze maar niet gaat janken of blaffen als ik te snel rijd, of aan het stuur gaat trekken of anderszins zich met mijn manier van rijden gaat bemoeien. Want dan gaat ze in de kist. Hahaha! Arm beest.
Ik ga de kist (van osb hout) goed in de verf zetten, om te voorkomen dat neervallend en/of optrekkend vocht het hout aantast. Ik overweeg daarom niet alleen het deksel, maar ook de bodem met een aluminium plaat af te werken. Het deksel zal ook een anti-slip krijgen, om te voorkomen dat iemand met de schuifdeur in (of uit) huis valt. Staat zo slordig.
Afgelopen weken hebben we een krukje gebruikt. Dat ding had maar één doel : als opstapje fungeren. Voor het overige vrat ie ruimte.