zaterdag 6 augustus 2016

De caravan van je zwager

Naast ons staat een wat eigenaardig opgestelde caravan. Hij staat dwars en scheef. Een beetje tussen twee plekken in. Geen van beide plaatsen heeft meneer via de receptie geregeld. De Duitse gast zei verontschuldigend tegen mij, dat het een tijdelijke opstelling is. Hij heeft de caravan van zijn zwager geleend en had wat moeite hem op z’n plaats te krijgen. Nou, dat was wel duidelijk te zien. Er zit een gezin met twee kinderen in de overigens mooie hut. Morgen zou alles goed komen, zo verzekerde hij ons. Dat was geen nieuws voor ons.
De jongste zoon is een etterbakkie, wat aan zijn gezicht af te lezen is. Hij kijkt nogal venijnig de wereld in. Hoewel zijn ouders hem erop aanspraken gaat het joch flink met een raam van de caravan tekeer. Hij trekt het achterelkaar open en slaat het vervolgens hard dicht. Zijn broer doet ook mee. Die zit in de caravan en trekt telkens de rolhor op en neer. Pa en moe zijn blijkbaar ook niet zo zuinig met andermans spullen, want ze doen er maar verder niets tegen. Ze zitten de hele dag in de caravan met airco. Ieder viert op zijn of haar manier een vakantie. Overigens, er staan meer Duitse caravans op zo'n scheve manier opgesteld. Waarom weet ik niet.
Achter onze camper staat een perenboom op de plaats van de buurvrouw. Zoals je weet doe ik graag cryptogrammen. Om mij volstrekt onduidelijke redenen kwam bij mij een cryptische beschrijving om hoog borrelen : kut met peren.(9). De oplossing : buurvrouw. Ja, sorry. Het kwam zomaar opzetten. Voer voor psychologen?