zondag 21 augustus 2016

Een afwerklijst

nog een te gaan
Telkens als ik naar zolder liep, keek ik tegen het half afgemaakte zolderraam aan. De latten om het raam af te werken met een fraaie lijst, stonden al maanden op diezelfde zolder met enige smart op mij te wachten.
Vanmorgen regende het behoorlijk. Hoera! Niet voor de bezoekers van Lowlands, maar wel voor mij. Tijd om binnenshuis wat te gaan doen.
En dus begon ik met het maken van de lijst. Om een fraaie lijst te kunnen maken, heb ik een verstekbak met speciale zaag. Maar helaas waren de latten voor de lijst net te breed. En dus besloot ik de decoupeerzaag te gebruiken!
Goed opmeten, dito aftekenen en vervolgens met vaste hand, een scherp oog en geduld met de decoupeerzaag aan het werk. Het was een heel gedoe, want het dakbeschot is niet bepaald recht. Het is wat doorgezakt.
Bijna klaar!
Om die reden heb ik ook geen duur hout gekocht. Trouwens, het is een huurwoning en elke verbetering draagt via een huurverhoging bij aan de luxe van de directie van de woningbouw. Dus ik houd het goedkoop. Rest mij nog plamuren, schuren en aflakken. Maar daar wacht ik mee totdat het weer een regenachtige dag is.
Mocht het langer blijven regenen, dan wachten ook nog zeven balken, die bedoeld zijn om een grote vliering te maken. Er is nog veel te doen*)

*) uit een toespraak van Hr.Ms. Prinses Beatrix.