vrijdag 19 augustus 2016

Nieuw kenteken onbekend

Op onze camper zit een nieuw kenteken. De bus was oorspronkelijk in gebruik voor rolstoelvervoer. Het nieuwe kenteken speelt ons soms parten. Het kenteken wordt vaak gebruikt in geval van nieuwe onderdelen. In een groot aantal gevallen geeft het verkoopsysteem van auto-onderdelenbedrijven aan, dat het kenteken niet bekend is. Wel bij de RDW, maar dus niet overal in het bedrijfsleven.
Gelukkig kan ik met de ouderwetse informatie alsnog onderdelen scoren. De camper staat technisch te boek als een Fiat Ducato 14 met 2.5 diesel motor met 84 pk (62 Kw). De wagen valt in de 230
afgebroken pijp : nieuw 21 euro.
serie. Met die gewone gegevens kan ik veel onderdelen via internet boven water krijgen. Dat lukt gerenommeerde bedrijven niet. Met gevolg dat ik nul op rekest krijg als ik bij hen onderdelen wil laten vervangen, In dit geval betreft het een uitlaatsysteem voor de wagen. Hij bestaat uit drie delen : een begin pijp (zonder demper), een demper en een einddemper.
De uitlaat wordt door veel bedrijven aangeboden. Maar voor de fitters is het een probleem om het uitlaatsysteem nader te definiƫren en te bestellen. Gelukkig zijn er webwinkels. Gisteren vroeg men mij via de mail naar het kenteken van de bus. Niet veel later kreeg ik een volledig overzicht inclusief prijzen van het uitlaatsysteem. Het totale systeem kost 102 euro, exclusief 12 euro verzendkosten. Zo kan het dus ook.
Gisteren heb ik trouwens maar even de achterband van mijn fiets vervangen. Toen we thuiskwamen zag ik tijdens het uitladen, dat de band kenmerken van een slick vertoonde. Hij begon ook blauw aan te lopen. De band was zo erg versleten, dat op veel plaatsen blauwe strepen van de laag onder de buitenste laag rubber zichtbaar werden. Oeps! Gelukkig is de band tijdens het fietsen in Duitsland goed gebleven. Ik was blijkbaar zo druk met die wagen bezig, dat ik glad vergeten ben de fietsen vooraf te controleren. Niet goed.