woensdag 31 augustus 2016

Erdogan, zeg er wat van!

Als meneer Erdogan toch bezig is om Nederland op zijn nummer te zetten, dan heb ik nog wel een paar verzoekjes aan hem. Misschien zou meneer Erdogan ook een overzicht willen maken van Nederlanders die in armoede leven. En van landgenoten die hun zorgkosten niet meer kunnen betalen om hun gezondheid op peil te houden. Een lijst met namen van mensen die het oneens zijn met het vluchtelingenbeleid in ons land en het onderzoek naar de ramp met vlucht MH17. En een lijst met namen van mensen die de huidige EU niet zien zitten. Zet de NAVO daar maar ook bij, meneer Erdogan. Een lijst met namen van mensen in de Bijstand en een van mensen die structureel lastiggevallen worden door het UWV, de Belastingdienst en andere publieke diensten. Een spreadsheet lijkt me een betere oplossing, dan al die lijstjes. Stuur de boel niet naar Den Haag, maar zet ze op internet. Anders wordt de boel weer verzwegen. Het gaat volgens onze 'leiders' immers erg goed in ons land?  Alvast mijn dank.
Gisteren ontving ik een brief van de Belastingdienst. De dienst meldde keurig dat we de Matrix hadden verkocht per 16 augustus j.l. en deelde mede dat we nog geld terugkrijgen. "Mooi!" zou je denken, ware het niet dat ik een dag of wat eerder op mijn bankrekening weer wegenbelasting voor diezelfde Matrix afgeschreven zag. Het volledige bedrag.
Ik heb nog even op de site van de RDW gekeken. Daar stond de verkoopmutatie keurig verwerkt per 16 augustus, de dag van verkoop. Leve de automatisering bij de Belastingdienst!