dinsdag 2 augustus 2016

Pech aan de trekhaak

Het regent en we hebben een technische uitdaging. Onderweg naar deze camping viel het mij op, dat op het dashboard spontaan het controle lampje van het mistachterlicht gaat branden. Dat spontane branden gebeurt wanneer ik een andere functie gebruik, zoals de richtingaanwijzers, de remmen en/of de alarmverlichting. Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel een elektrisch probleem in de auto.
De Duitse buurman adviseerde mij naar een garage in de buurt te rijden. Het betrof een Fiat dealer, die ook veel met campers doet. Om aan alle onzekerheid een eind te maken, besloten we in regenachtig weer op te breken en naar die garage te gaan.
We hadden de dealer zo’n 25 kilometer verderop vrij snel gevonden. Uiteindelijk heeft het geheel zo’n drie uur geduurd. De boosdoener bleek de stekker van de fietsendrager te zijn. Huh? Weer een stekkerprobleem in Duitsland? Dat hadden we vorig jaar ook. De originele is een 13 polige uivoering, die met een verloopstekker op een 7 polige doos op de camper is aangesloten. De monteur vond het 10x niets. Zelfs op een andere auto deed de 13-polige helemaal niets! Hoe meer mogelijkheden, des te groter de kans op problemen. We hebben daarom de 13-polige door een 7 laten vervangen. Die 7-polige moest nog wel even ergens gehaald worden. Waarschijnlijk uit een antiekzaak. Vandaar de lange wachttijd.
Na de vervanging was het op het dashboard weer rustig. We zijn daarna vertrokken richting het noordoosten.