woensdag 24 augustus 2016

In boerkini mag

Eerlijk gezegd snap ik niet waar mensen zich zo druk over maken. Zo'n boerkini is gewoon een kledingstuk. En wat maakt het uit in wat voor kleding iemand zwemt of aan het water ligt / zit? Zelf heb ik ooit in een wollen zwembroek in het (zee)water gestaan. Weet je wat dat tot gevolg heeft gehad? Ik schaamde me dood en was voor het leven getekend. Bij wijze van, want zo dacht ik toen als jochie. Ik ken genoeg voorbeelden waarin mensen gekleed en al te water gingen. Toen was er toch ook geen ophef?
De boerka is van een heel andere orde. Meer op het gebied van fatsoen en veiligheid. Al moet ik zeggen dat steeds meer mensen met hun zonnebril op hun neus tegen iemand anders praten. Vind ik ook onfatsoenlijk, omdat je elkaar niet in de ogen kunt kijken.
Ik zou me kunnen voorstellen dat zo'n boerkini in een zwembad anders overkomt dan aan het strand. Het is een kwestie van wennen, lijkt me. Men zou zich eerder druk moeten maken wanneer die boerkini-dragers van anderen zouden eisen, dat ook zij hun lichaam moeten bedekken. Of dat boerkini-dragers apart willen zwemmen. Dat laatste mag van mij ook, als ze het zwembad voor een paar uur afhuren. Ik bedoel we (ver)huren wel meer wat, waar gedurende de huurperiode anderen geen gebruik van mogen maken. Dat is wat mij betreft ook nog acceptabel. Het wordt een heel ander verhaal, wanneer mij de toegang tot een zwembad ontzegd wordt, omdat er op dat moment vrouwen in boerkini's aanwezig zijn. Ik vind het ook onterecht, als een gemeente aparte, lees gratis regelingen treft voor zo'n groep.