donderdag 5 januari 2023

Alsmaar duurder

We zijn erg prijsbewust bezig. Altijd al geweest. Dus geloven we die mooie verhalen en opmerkingen uit Den Haag over de economie, de lonen en de prijzen al lang niet meer. Het is niet eerder voorgekomen, dat alles zo duur was.
Dit jaar heb ik 10% verhoging gekregen op mijn AOW. Hoera? Nee, het is een inhaalslag. Sinds mijn pensionering in 2013 heb ik geen verhoging gekregen. Althans niet een die een prijscompensatie inhoudt. Het ging letterlijk om centen. Ondanks de verhoging van 10% blijf ik achterlopen ten opzichte van de alsmaar stijgende kosten voor levensonderhoud. Wie goed oplet zal zien, dat de prijzen blijven stijgen. Ook al dalen de prijzen voor energie. We worden gewoon voor de gek gehouden. Iedereen slaat er een slaatje uit, behalve de consument.
De kans is groot dat we straks weer te maken krijgen met de coronamaatregelen. Ik zou anders niet weten, waarom Rutte zo halfslachtig met de Chinezen die naar hier komen omgaat. Die reizigers mogen zich zelf testen. Dus niet. Rutte c.s. stuurt zodoende aan op weer zo'n golf. Hopelijk laten dan veel mensen zich niet testen. Houd het maar op een griepje, mensen.
Nederland volgt weer slaafs de EU. Terwijl andere EU landen (Spanje en Italië vanwege eerdere ervaringen) meer ruggengraat tonen en zelf een verplichte test hebben ingevoerd. Hopelijk heb ik het mis, maar ik vraag me wel af : wil Rutte ons weer in z'n greep krijgen?