woensdag 11 januari 2023

Een zwerver over andere wegen

Ik doe er niet zo moeilijk over : ik word ouder. Al een tijd laat ik 's morgens Fenna pas na 08.30 uur uit. Waarom? Omdat ik oud word. Ik heb geen zin in de drukte op de weg en op onze wandelroutes. Veel mensen zijn op weg naar school en werk. Veel hondenbezitters laten voor het vertrek eerst nog hun viervoeter uit. Niet alle honden zijn goed opgevoed. Niet iedereen is sociaal. Dat geldt ook voor een aantal scholieren. Ik heb geen zin om mijn oude dag op een andere dan goede manier (= ontspannen) te beginnen. Dus mijd ik de spits, zodat ik op een rustige manier kan wandelen.
Gisteren ging ik wel de winkel in met Sonja. Maar toen ik me minder goed ging voelen, ben ik naar buiten gegaan. Liever in de kou staan, dan mijn hoofd op hol. Het was al druk genoeg tijdens het uitstapje.
De laatste tijd lig ik wat langer in bed. Normaal sta ik op zodra ik wakker ben. Nu blijf ik liggen tot het wat lichter wordt buiten. Dat vind ik fijner. Ik plan het zo, dat ik tegen 08.30 uur klaar ben om met Fenna op stap te gaan. Naarmate ik ouder word, word ik merkbaar wat onverschilliger. Daarmee moet ik wel oppassen. Vooral als het mijn gezondheid aangaat. Ach, het is en blijft allemaal een kwestie van bewust leven. Doen en laten wat mij het beste bevalt, zonder daarvan schade te ondervinden. Ik vind het steeds fijner om gewoon thuis te zijn. Wel gek voor een zwerver. Maar misschien ook weer gewoon voor een oude zwerver.