maandag 16 januari 2023

Dag hobby

Als ik onder de motorkap van een e-car kijk, zie ik niets dan een groot zwart vlak. Net zoals bij de VW kever van mijn pa. Heel vreemd vergeleken met datgene wat onder de motorkap van een benzine of diesel auto zit. Niet alleen vreemd, ik voel me op zo'n e-moment ook bestolen. Bestolen van mijn hobby. Hetzelfde geldt ook voor de motorfiets. Mijn e-fiets staat er maar. Hij heeft dan een motortje, maar het enige wat ik geregeld met de fiets doe is schoonmaken. Dat zal met zo'n elektrische motorfiets ook zo gaan. Geen gesleutel met zwarte vingers. Een saai gebruiksartikel en gereedschap dat stof ligt te vangen.
Hoe zouden monteurs tegen die ontwikkeling kijken? Elektronica is een heel ander vakgebied dan het mechanische. Dat merkte ik al toen de chips en dergelijke in de auto's kwamen. Daar hadden toen veel monteurs geen kaas van gegeten. Nog even en een garage is in feite een IT bedrijf geworden.
Onder hoogspanningskabels wonen is ongezond voor de hersenen. Hoe het in zo'n e-car is weet ik niet. Deze Tesla rijder reageert nogal agressief. Hij is al diverse keren in beeld geweest als een agressieve verkeersdeelnemer. Draagt hij daarom Zelensky outfit? Als iemand zo op mij afkomt, geef ik gas. Om mezelf en anderen te beschermen.