donderdag 26 januari 2023

Ambtenarij

De Belastingdienst heeft opzettelijk belangrijke informatie omtrent de Toeslagenaffaire achtergehouden. Natuurlijk ontkent Mark Rutte dat. Maar telkens blijkt het ongelijk van 's lands notoire leugenaar en dat er weldegelijk sprake is van onwettig gedrag. De houding van de Belastingdienst is mij niet vreemd. Hij bevestigt weer met wat voor mensen wij te maken hebben als het om ambtenaren gaat; achterbaks, manipulatief, shockerend en mensonterend. Maar niet alleen de Dienst, ook Justitie (ook ambtenaren!) die geacht wordt onafhankelijk en objectief te zijn gedraagt zich zo.
Niet alleen op nationaal niveau is sprake van kwalijk gedrag. Ook op Provinciaal en gemeentelijk niveau heeft last van dit kwaadaardige virus.
Zelf vind ik dat er nog meer transparantie moet komen. Men spreekt constant over de diensten of afdelingen, zonder de feitelijke verantwoordelijken te noemen. De betrokken ambtenaren verschuilen zich zodoende en kunnen zich anoniem misdragen. Gewoon man en paard onder de stukken en correspondentie laten vermelden. Niet iemand van een Helpdesk als contactpersoon, maar de verantwoordelijke. Dan kan men gericht communiceren en eventueel actie ondernemen. Zowel intern als extern.