vrijdag 27 januari 2023

Voor wat, hoort wat

Hoera! Er was nog een bodempje erwtensoep over! De club heeft er goed van gegeten, begreep ik. Dat restje is voor mij een pure verwennerij : witte rijst, erwtensoep en ..... pepesan (hete vis).
Daar stond wel tegenover een afwas van 22 personen, die koffie hebben gedronken en erwtensoep hebben gegeten. Voor wat, hoort wat. Geen probleem!
Ik pak zo'n schoonmaakkarweitje ook op de mij bekende manier aan : gestructureerd en gefaseerd. Het leuke is dan, dat het werk aanzienlijk rustiger en daardoor aantrekkelijker oogt en succes blijft gloren. De vaat heb ik in twee delen gesplitst : de koffietafel en de soep. Per deel
soepvaat
was het in een grote plastic tas mee teruggekomen. Ik heb de koffietafelvaat eerst gespoeld en daarna afgewassen. Toen ik met de koffietafel klaar was, heb ik de soepkommen en -lepels gespoeld met het afwaswater van de koffietafel. Daarna weer een nieuw sopje gemaakt om de soeptroep af te wassen en te drogen.
Om het allemaal nog leuker te houden, heb ik na de afwas van de koffietafel eerst met Fenna gewandeld. Als een soort van pauze. Oma Sonja is na thuiskomst direct weer vertrokken om de kleinkinderen te gaan halen. Eerder had ik de stofzuiger door het huisje getrokken. Tja, het is een drukke vrijdag voor de oudjes. Het houdt ons van de straat. Dishwashing Song :