zondag 15 januari 2023

Zoals voorspeld

Vorige jaar, na de start van de Speciale Operatie / oorlog in Oekraïne, schreef ik het al. De levering van westers wapentuig zal leiden tot vernietiging van de Oekraïense infrastructuur. Zelensky heeft daar geen moeite mee, want hem is al beloofd dat hij miljarden zal krijgen om het land weer op te bouwen. Zowel de EU als Amerika zullen het land volpompen met miljarden. In die toezegging spelen de slachtoffers en nabestaanden geen enkele rol. Er gaan wel steeds meer stemmen op die vragen waar al de tot op heden verstrekte miljarden gebleven zijn. Er is geen enkele controle op. Hetzelfde geldt voor de wapenleveranties. Oekraïne is het meest corrupte land van Europa en het tiert er van onder andere mensenhandel, witwassen, drugshandel, wapenhandel enz. Veel wapentuig is 'zoek geraakt'. Dat zal met vele miljarden ook het geval zijn. Zelensky is immers een clowneske politieke trekpop.
Zoals voorspeld heeft Rusland oorlogsbodems naar strategische locaties gemanoeuvreerd. Bedoeld om in geval van een aanval van de NAVO, een tegenaanval te kunnen lanceren. De recente raketaanvallen op de Oekraïense infrastructuur tonen aan, dat de luchtafweer het steeds vaker laat afweten.
Zelf beschouw ik die oorlog als een gevecht tussen twee pitbulls. Oekraïners zijn immers ook Russen. Ze hebben dezelfde brute (vechters)mentaliteit. Om zo'n gevecht te beëindigen kan je wachten totdat er een pitbull het onderspit delft. Daarbij hoop je maar dat de hond die het meest opgejut wordt ook wint. Maar daar lijkt het niet op. Er komen steeds vaker berichten over grote Oekraïense militaire verliezen en onvrede binnen het leger wegens gebrek aan kleding, voedsel en wapens. Het lijkt me beter de beide vechthonden te scheiden. Terugkeren naar Minsk en gemaakte afspraken daadwerkelijk nakomen.