zondag 22 januari 2023

Duits verzet

Niet iedere Duitser is blij met de oorlogszuchtige Moffen. Het verzet tegen de Duitse politiek groeit. De Duitse politica Sahra Wagenknecht zegt o.a. over de oorlog in Oekraïne het volgende :

"De woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad, Kirby, vertelt over een 'vleesmolen', waar de strijders rond de stad Bakhmut momenteel naar toe worden gestuurd. De Federale Inlichtingendienst maakt zich ook zorgen over de hoge verliezen van het Oekraïense leger in de strijd om de stad. In een geheime vergadering van veiligheidspolitici van de Bondsdag meldde hij over een driecijferig aantal ( = honderden) soldaten dat het Oekraïense leger momenteel elke dag verliest in de strijd om Bakhmut. Wanneer houdt deze waanzin eens op! Ik vind het ongelooflijk hoeveel politici en media de escalatieschroef van hun veilige bureau blijven aandraaien, terwijl het vooral Oekraïners en Russen zijn die duizenden wreed hun leven laten verliezen.
Zelfs Amerikaanse stafchef Mark Milley (in Ramstein aanwezig) heeft opnieuw een snelle overwinning voor Oekraïne uitgesloten en het Britse ministerie van Defensie heeft het ook over een "stomp" en een "dood einde". "Milley vindt dat ook deze oorlog - zoals velen eerder - aan de onderhandelingstafel zal eindigen", zegt Tagesschau. Wanneer begint de Duitse politiek en media eindelijk tot bezinning te komen? In plaats van wapenlobbyist Strack-Zoomman als vicieuze cirkel, hebben we eindelijk serieuze inspanningen nodig voor vrede en onderhandelingen zodat er niet meer burgers sterven en zonen, vaders en echtgenoten zinloos hun leven laten in de oorlog in Oekraïne!"

Zelensky heeft zijn hoop gevestigde op nog meer wapens. Dat men twijfelt over het sturen van tanks lijkt mij logisch. De Turken hebben in Syrië ervaren dat de Leopard-2 niet bepaald een 'onverslaanbare tank' is. En met de Patriot-systemen hebben niet-Amerikanen relatief weinig praktische ervaring; de blinde leidt de lamme. Komt bij, dat Amerika bang is dat het moderne wapentuig in handen van de Russen valt. Met elke aankondiging van zendingen van wapens, wordt de infrastructuur in Oekraïne verder vernietigd. 😢