donderdag 19 januari 2023

Amerikaanse belangen in Oekraïne

Wie een beetje geneusd heeft in Wikileaks documenten, zal bekend zijn met het feit dat Amerika de 'revolutie' in Oekraïne in 2014 startte met steun van de EU. Vrijwel direct erna werd de zoon van toenmalig vicepresident Joe Biden, Hunter Biden, in het bestuur van het Oekraïens nationale gasbedrijf Burisma gepositioneerd. Toenmalig minister van buitenlandse zaken, Victoria Nuland (ja, die van 'fuck the EU!') vertelde toen, dat ze 5 miljard dollar in de revolutie had gestoken. Onlangs gaf ze tijdens een hoorzitting ook toe, dat Oekraïne biologische wapens vervaardigt met hulp van de VS. Die bekentenis werd subiet in de kiem gesmoord door nota bene de vragensteller. Het was blijkbaar een staatsgeheim. De bio labs zijn iets wat al vorig jaar door Rusland gezegd werd, maar toen ten stelligste werd ontkend.
In en na 2014 zijn veel Russische inwoners van Oekraïne gemarteld, vermoord en (in hun huizen) verbrand. Daarover las ik in de westerse media helemaal niets, wel in andere.
In het Oekraïne van toen gingen al verhalen rond over Hunter Biden die cocaïne snoof en zich te goed deed aan de prostitutie en veel omging met de corrupte miljardairs. In zijn boek vergat Biden zijn Oekraïense leven op te nemen. Waarschijnlijk vanwege zijn witte neus vergat ie zijn laptop mee te nemen toen ie een auto bij een garage afleverde. Veel van zijn bezigheden had hij op zijn laptop vastgelegd. Oeps! Dankzij de Amerikaanse steun konden de Oekraïense Azov nazi's en leden van de Bandera beweging zich laten gelden. Oekraïne had immers een sterk leger nodig. Wie en wat er voor nodig was deed er niet toe. Het verdrag van Minsk moest voor de benodigde tijd en gelegenheid zorgen voor Oekraïne. Het verdrag was op voorhand daarvoor bedoeld.