woensdag 18 januari 2023

En dat is nr 6

Als het klopt, ik weet niet hoe oud ik zal worden, ben ik bezig met het laatste stukje van mijn 'biografie'. Een groot woord misschien voor die boekwerkjes. Ik noem het geheel maar een omnibus, omdat het uit delen bestaat. Vanwege het slechte weer, ben ik aan het (voorlopig?) laatste deel begonnen. Het heet Ons Thuis en verhaalt over de plaatsen en omgevingen waar wij vanaf 1975 tot op heden gewoond hebben.
Men zegt wel : a picture paints a thousands words, maar een foto van een huis of een tuin zegt niet zoveel. Zelf heb ik eerder de ervaring dat een foto juist veel vragen oproept. De komst van de digitale fotografie heeft tot een hausse aan foto's geleid, waarvan anderen niets meer dan een moment afgebeeld zien. Maar het wie, wat, waar en wanneer bleven vraagtekens. In Deel 6 reis ik vanuit Leiderdorp, via Leiden, Zoetermeer, Schoonhoven en Lelystad (Haven) naar Dronten. Bij elke stop vertel ik iets over hoe we daar hebben gewoond en geleefd.
Vakanties heb ik al beschreven vanaf 1957 tot 2018. Ik pak een paar jaar samen in één album. Dus ik heb nog wat doen met mijn mooie herinneringen.