donderdag 26 januari 2023

Andere geluiden

Is het niet wat vreemd dat politici en BN'ers bewaakt worden, terwijl criminelen naar hier gehaald worden en gewoon loslopen?
Een bedrijf gevestigd in Nederland (Visser BV) dat in handen is van China maakt delen voor de pantservoertuigen van het nationale leger. China voedt haar economie overigens met veel energie uit Rusland dat Europa in de ban gedaan heeft.
Nog even en dan hebben de tweeverdieners een bijbaan. Anders komen ze niet meer rond.
Twee jonge, op vrouwen lijkende mensen aan tafel. Zegt de een : "Ik ben biseksueel." Antwoordt de ander : "Jammer, ik ben namelijk panseksueel." Ik vroeg me af of zo'n iemand in Azië dan een wokseksueel is.
Staat een op het oog blanke man met een bord te demonstreren voor feminisme. Vraagt een blanke als vrouw uitziend persoon lachend : "Wel raar dat een blanke man voor feminisme demonstreert!" Waarop de demonstrant verontwaardigd zegt : "Noemde u mij een man?!"
Ondanks de groeiende kritiek op de Oekraïense corruptie rond de westerse hulp aan dat land, blijft het westen geld en goederen sturen.
Het westen beweert, dat de Russische economie ineen gestort is vanwege de Westerse boycots. Alsof Rusland enkel met de EU zaken doet. Het is in elk geval wat Duitsland betreft andersom. De Duitse economie kraakt het hardst vanwege de oorlog. Rusland heeft veel economische banden met Azië, Afrika en Zuid Amerika. Als Rusland al zijn energie-export naar Japan stopzet, stort ook de Japanse economie ineen. Iets wat in dit gesprekje de overigens zeer belezen Maarten van Rossem per ongeluk vergeet.