woensdag 11 januari 2023

Radio vervangen

Het zonnetje stond a een tijdje op de voorruit van de Matrix, dus ging ik er vanuit, dat het in de auto wel uit te houden zou zijn. Daarom besloot ik de autoradio die ik voor mijn verjaardag gekregen heb te gaan monteren. De radio in de Matrix heeft een cd speler, maar geen usb aansluiting en ook geen bluetooth. Ik heb geen zin om cd's mee te nemen in de auto. Die vreten ruimte en stof. En ik vind het onhandig, omdat ze eerder afgespeeld zijn dan mijn usb sticks met muziek. Vanwege die cd speler is de Pioneer een stuk groter dan de nieuwe JVC. De oude Pioneer dateert uit 2007 las ik later op een etiket.
Het verwijderen van de Pioneer ging vrij simpel. Mede dankzij het feit, dat de slede aangepast is. De slede was blijkbaar net te breed voor de standaard opening in het dashboard. Men heeft de linkerkant weggeknipt of gesneden. De nieuwe slede bleek ook niet te passen, maar ik besloot die niet op voorhand te verknippen.
Voor de installatie van de nieuwe JVC radio (met usb en bluetooth, maar zonder cd speler) was ook een verloopsnoertje aangeleverd. Dat had ik wel nodig. De oude heb ik eerst verwijderd. Toen ik de bekabeling en de antennestekker had ingeplugd, heb ik de radio eerst getest. Ik zag een fraaie rode verlichting verschijnen. Hoera, hij doet het! Toen ik daarna de radio verder in het dashboard schoof, hoorde ik een klikkend geluid. Toen ik hem helemaal op z'n plaats drukte, hoorde ik het weer. De JVC radio bleek zonder de slede precies in de aanwezige Hyundai behuizing te passen! De klus is geklaard. Nu nog de handleiding lezen. Pffff. Daarna doe ik hem in het handschoenenkastje.