vrijdag 27 januari 2023

Goochelen met cijfers

Als ik het staatsnieuws mag geloven, heeft Oekraïne ruim 80% van de Russische raketten weten te onderscheppen (van de 55 zijn er 47 onderschept). Daar geloof ik niets van. Bij aanvallen op Amerikaanse legerbases is Irak, wisten de Amerikanen amper 30% van de op hen afgeschoten projectielen te onderscheppen met hun moderne antiraketsystemen. Het is weer zo'n bericht om te doen lijken alsof het met de strijd van Oekraïne tegen de Russen zo goed gaat. Een reden om nog meer wapens te sturen.
Het regent raketten op Oekraïne sinds de bekendmaking van de levering van tanks aan het land. Rusland beschouwt het besluit van het Westen als een deelname aan de oorlog. Volgens de Duitse regering zijn niet alleen de moffen, maar is de hele EU nu in oorlog met Rusland. In Brussel, Berlijn enz. mag men de schuilkelders in. We worden vanwege de politiek mogelijk een nucleaire oorlog ingejaagd. Bedankt Mark Rutte! Nog niet genoeg bloed aan je handen? Zo'n oorlog past wel in het WEF beleid : minder mensen en een reset. Nu Zelensky toch weer wapens heeft gekregen, wil hij nog meer.
Niet-westerse media vragen zich af wat de grote troepenconcentraties annex militaire manoeuvres in het oosten van Polen voor achterliggend doel hebben. Zij verwachten dat Polen de grens over zal gaan om zowel Belarus als Rusland aan te vallen. Zo is Rusland een jaar geleden ook begonnen met de voorbereidingen voor de Speciale Operatie.
Rusland zal zich nooit overgeven c.q. terugtrekken. Ik ben bang dat een eventuele Russische aanval als antwoord op de groeiende NAVO invloed een nucleaire zal zijn. Hopelijk zijn die raketten dan gericht op de hoofdrolspelers in deze oorlog. De VN heeft via Stephane Dujarric al aangegeven, dat levering van tanks niet de weg naar vrede is. "Vrede in overeenstemming met het VN Handvest is en blijft het doel", aldus Dujarric. Er is nog een beetje hoop.