donderdag 26 januari 2023

Geen Koran, wel kerken

Vooropgesteld, ik ben tegen geweld. Deze week heeft iemand publiekelijk een paar Korans verscheurd voor de Turkse ambassade. Meneer wilde ze eerst verbranden, maar dat vond de gemeente Den Haag geen goed idee. Het verbranden van een Koran in Zweden heeft tot gevolg, dat Turkije dat land niet wil toelaten tot de NAVO. Zelf vind ik dit soort acties ongewenst, respectloos.
Nu is Turkije ook boos op Nederland. Verbazingwekkend, dat één enkele inwoner van een land zoveel effect kan hebben. Zelfs op organisaties als de NAVO. Nu een creatief iemand die een leuke stunt bedenkt, zodat landen uit de agressieve NAVO stappen. Of uit de dictatuur van de EU of de WHO.
De verbranding en verscheuring komt breeduit in de staatsmedia. Over het afbranden van kerken en het vervolgen van christenen door moslims hoor of lees ik nauwelijks iets van de staatsmedia. Het verschijnsel heeft de vorm van een genocide gekregen. Evenmin over de genocide op de blanke boeren in Afrika. Niet alleen Zuid Afrika! Misschien omdat respectievelijk moslims en zwarte mensen dat doen?