vrijdag 20 januari 2023

De laatste fase

Als ik om me heen kijk, word ik er aan herinnerd dat ik in mijn laatste levensfase zit. Als ik ergens fysiek last van heb, duurt het herstel langer. Ik merk ook dat ik neig naar minder actief willen zijn. Dat is natuurlijk een valkuil waar ik op moet letten. Zo zijn er meer dingen die mij merkbaar in mindere mate interesseren. Ik ben nog niet zover, dat ik half naakt over straat wil gaan, vanuit de gedachte : wat kan mij dat nou schelen. Wat dat betreft speelt mijn leeftijd ook een andere rol, als tegenwicht : ik heb het sneller koud dan voorheen. Dus naaktlopen is er niet bij.
Ik was vandaag van plan om wat op te ruimen in de loods. Gelukkig ligt er hier sneeuw. Niet veel, maar wel een mooi excuus om niet te gaan. Haha. Weer zo'n situatie die te maken heeft met mijn leeftijd. Ik moet voorzichtig zijn vanwege de gladheid en ik heb eigenlijk geen zin om daar iets te doen. Ik blijf vandaag liever thuis.
Ik lees geregeld over mensen die overlijden. Mensen, die ik al vanaf mijn jeugd bewonder. In dit geval is het David Crosby (81). Weliswaar was de man ziek en op leeftijd, maar toch. Dergelijke gevallen drukken mij met mijn neus ook op mijn eigen levensfase. Neemt niet weg, dat ik nog veel wil gaan doen. Daar houd ik mezelf maar aan.