vrijdag 27 januari 2023

Een voorkeursbehandeling

Aan de politiek is het te merken, dat de verkiezingen eraan komen. Rutte vindt plots de instroom van allerlei vreemd volk een probleem. Hij wil zelfs mensen uit veilige landen terug gaan sturen. Rutte hoopt op die manier alvast stemgerechtigden warm te krijgen voor de VVD. De VVD die de afgelopen jaren met z'n vriendjes ons kikkerlandje naar de afgrond geleid heeft.
De instroom van vreemdelingen is dermate groot, dat de opvang ze niet meer kan herbergen. Men spreekt officieel al van een maatschappelijke ontwrichte asielcrisis. Het gevolg is dat veel van deze mensen gaan zwerven en in de criminaliteit belanden. Ze hebben immers geen inkomsten. In de grote steden is dat duidelijk merkbaar, maar de meeste burgemeesters houden het stil. Behalve die van de stad Utrecht. Nu kan de VVD plots wèl praten over strengere grenscontroles. Rutte papegaait delen van het programma van de PVV en de FvD.
Niet alleen de asielzoekers krijgen een voorkeursbehandeling ten opzichte van de brave, geduldige burgers. Ook de pleegkinderen van ouders die getroffen zijn door de Toeslagenaffaire krijgen zo'n voorkeursbehandeling. Terwijl de meesten van hen geheel buiten de affaire staan. De kinderen die wel geraakt zijn door het racisme en de discriminatie van Wopke Hoekstra en Mark Rutte moeten hun beurt afwachten. Is hier eigenlijk sprake van een voorkeursbehandeling? Nee, het is weer gewoon een vorm van discriminatie.