woensdag 11 januari 2023

Messentrekkers

Op een Duitse school in Ibbenbüren voor beroepsopleidingen is een docente neergestoken. De dader is een 17 jarige leerling. Op het moment van de steekpartij bevond de lerares zich alleen in een lokaal. Men weet nog niet wat het motief van de dader is.
Vorig jaar in de zomer vond ook een aanval met een mes plaats op een Duitse school. Toen door een 34 jarige man. Daarbij werd ook een docente doodgestoken. Anderen raakten levensgevaarlijk gewond. De dader werd als niet toerekeningsvatbaar veroordeeld. Hij zit in een gesloten inrichting.
In Engeland is het aantal incidenten met steekwapens fors gestegen. Een soortgelijke trend doet zich hier voor. Het zij met name jongeren, die bij steekincidenten betrokken zijn. De stijging van het aantal incidenten onder deze groep betreft zo'n 50%! Rotterdam is wat dat betreft de trieste recordhouder met Den Haag als 'goede' tweede.
Wat de handhaving betreft : het is net als in het voetbal. Als er niet of halfbakken opgetreden wordt tegen overtredingen, loopt de boel uit de hand.