maandag 23 januari 2023

Uit mijn comfortzone

Vorige week heb ik haar zomaar aangeboden vandaag met haar naar Ikea te gaan. Ik weet niet meer precies wat ik toen mankeerde. Ik herinner me ook niet dat ik die dag tijdens het uitlaten van Fenna bij iemand in de buurt geweest ben, die een joint rookte. 😅Ik vind winkels al vaak te druk, laat staan zo'n druk doolhof als Ikea. Net een mierenhoop. Ik heb daarom bewust gekozen voor de maandag. Die keus bleek een goede te zijn. Vanwege het tijdstip was het rustig op weg richting de Zweedse. Bij de Hardersluis is men al heel ver gevorderd met de nieuwe weg met brug. Die gaat de rotonde en de brug over de sluis vervangen.
Het was ook rustig toen we het doolhof in Zwolle betraden. In het verleden ben ik weleens in Sliedrecht en Amersfoort bij Ikea geweest, dus wist ik wat mij te wachten stond : een verplichte wandeling door de hele toko. Dat vond ik toen al een zware straf. Maar, nogmaals, het was voor een goed doel. We hebben daar de volledige route bewandeld. We hebben er zelfs gepauzeerd met een kopje koffie! Ook in het restaurant was vrij rustig.
Pas toen ik op een bepaalde locatie stond, wij liepen al richting de kassa's, zag ik plots een raam met een stukje van de buitenwereld. Tja, toen ging er bij mij spontaan een knopje om naar de stand : naar buiten!
Dat moest ook wel, want de boodschappen gingen in de auto. Mij werd eerder gevraagd in het restaurant samen de lunch te gebruiken. Ook daarin heb ik toegestemd. De buitenlucht had mij trouwens weer moed ingeblazen. We zijn na de lunch nog naar een andere winkel gereden in Zwolle. Neemt niet weg, dat ik later, toen we definitief naar huis vertrokken, mijn hoofd wel wat vol zat met allerlei prikkels. Maarrrrr, het is weer allemaal gelukt!! En dat voor de maandag.
Wat mij weer opviel, was dat ik een keer zeer door een klant vriendelijk en met een knipoog begroet werd. Nee, geen man. Ik stond te wachten bij de toiletten, toen een mevrouw met een Indisch uiterlijk mij passeerde. Er waren al veel meer klanten voorbijgekomen, maar zonder groeten. Maar deze dame groette mij wel, met een knipoog en een lach. Dat komt trouwens vaker voor bij Indo's. Indo's zijn wat dat betreft net motorrijders. Die groeten elkaar meestal ook. Natuurlijk groette ik haar ook. Op dezelfde manier. 😉 Ik heb trouwens helemaal niets gezien waarvan ik dacht : "Hé, dat is leuk of handig!" Het was allemaal zo eh... Zweeds?