zaterdag 14 januari 2023

Water

Vanmorgen heb ik me eerst in mijn regenpak gehesen. Fenna zat heel geduldig toe te kijken. Zonder commentaar of zo, in de geest van : "Schiet eens effe op, baas!" of "Wat duurt het lang! Ik moet poepen!" Nee, ze zat geïnteresseerd naar mijn kleedpartij te kijken. Ter afsluiting deed ik ook nog mijn zuidwester op mijn hoofd. Toen ik klaar was, was het niet droog geworden. Dat overkomt mij soms ook. Het regent gestaag en daar kan een mens zonder regenkleding of plu zeiknat van worden. Dat heb ik afgelopen week een paar keer ondervonden. Toen dacht ik te kunnen volstaan met mijn jas of alleen een regenjack.
Natuurlijk is er weer gekrakeel in het nieuws over 'wateroverlast'. Het bekende jaarlijks terugkerend fenomeen na de kreten over zuinig zijn met (grond)water. Wordt het niet eens tijd dat de klagers over te droog en te nat eens de koppen bijeen steken? Om zodoende tot een beter beheer van water te komen? Ze delen beide immers hetzelfde probleem : water.
Maar zo intelligent is men blijkbaar niet. Komt bij dat veel ambtenaren liever niet met elkaar samenwerken. Althans, die ervaringen heb ik mogen opdoen. Ze zijn liever op een andere manier met elkaar bezig.